Revalidatie

Postoperatieve revalidatie

Heeft u een operatie aan uw rug, knie, enkel of schouder gehad? Ook voor postoperatieve revalidatie kunt u bij ons terecht. Om u zo goed mogelijk te laten herstellen, zorgt de fysiotherapeut voor een nauwkeurig opgezet revalidatieprogramma. Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met het verzorgen van revalidatie na diverse operaties. Samen met u streven wij ernaar dat u geen blijvende beperking overhoudt aan uw operatie.

Sportrevalidatie

De revalidatie is gericht op de periode dat de sporter geblesseerd raakt tot sporthervatting op het oude niveau. Bij een sporter wordt allereerst gekeken naar de grond motorische eigenschappen die een sporter nodig heeft voor zijn sport. Dit zijn: kracht, snelheid, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen.

Mede aan de hand hiervan maakt de fysiotherapeut een behandelplan om de sporter op een verantwoorde wijze terug te brengen op zijn oude sportniveau. Soms is het oude niveau niet haalbaar, maar het streven is om binnen de grenzen het hoogst haalbare niveau te bereiken.

Handrevalidatie

Een handtherapeut heeft specifieke kennis van de anatomie van de hand en onderarm, wondgenezing, ontwikkelingen binnen de handchirurgie, het behandelen van blessures en aandoeningen en het herkennen van complicaties.
We richten ons voornamelijk op functieherstel middels oefentherapie en massagetechnieken die uw hand of arm weer sterk en soepel kunnen maken.

Longrevalidatie

Bij longrevalidatie bij COPD werken we aan opbouw van algehele conditie en spierkracht. Verder maken we gebruik van de Tresholt IMT zodat je een diepere krachtigere inademing krijgt en de kortademigheid vermindert. De Tresholt PEP gebruiken we om de uitademing te trainen zodat het makkelijker wordt om taai slijm op te hoesten. Ook voor mensen die Covid-19 doorgemaakt hebben en een verminderde longcapaciteit hebben is longrevalidatie aan te raden.