Informatie

Vergoeding en tarieven

Wij hebben contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Uitgevoerde behandelingen worden maandelijks rechtstreeks door ons gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

Wij streven ernaar om de behandeling binnen uw persoonlijk budget onder te brengen, zodat er geen extra kosten voor uw rekening komen. Mocht u onverhoopt géén aanvullende verzekering hebben afgesloten dan gelden onderstaande standaard tarieven, welke door uzelf bekostigd moeten worden.

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen worden vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden, indien u voldoende verzekerd bent, vergoed uit de aanvullende verzekering.

Omschrijving Tarief
Zitting fysiotherapie € 40,00
Oedeemtherapie € 50,00
Lange zitting fysiotherapie € 50,00
Telefonische zitting € 20,00
Intake en onderzoek € 50,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 60,00
Toeslag voor thuisbehandeling € 15,00
Niet nagekomen afspraak € 32,00
Rapportage € 60,00

Kwaliteit

Alle bij ons werkzame fysiotherapeuten staan ingeschreven in het BIG register en het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie van het KNGF.

Wij monitoren onze kwaliteit via Mediquest en wij zijn erg trots op onze hoge score van 9,2!

Dit betekent dat u aan het eind van de behandelreeks een enquête-verzoek van ons op uw e-mail kunt krijgen. Wij zouden het erg waarderen als u deze voor ons wilt invullen.

Wat kunt u doen als u een klacht heeft over uw fysiotherapeut?

Natuurlijk doen wij er alles aan om de behandeling en het contact zo prettig mogelijk te laten verlopen. Toch kan het zijn dat u een klacht heeft. Het is altijd goed om uw klacht kenbaar te maken bij uw fysiotherapeut. Op www.kngf.nl leest u meer over de klachtenregeling.

Tapen en braces

Tapen is een methode die het mogelijk maakt gewrichten te stabiliseren en/of te ondersteunen. Zo wordt rek op pezen, ligamenten en andere weke delen verminderd.

Kortweg: de beweging toelaten die mogelijk is, en de beweging remmen die geremd moet worden.

Indien er langdurig getapet moet worden of er sprake is van chronische instabiliteit, kan het zinvol zijn een brace te gaan gebruiken. Wij geven u graag advies hierover.

Orthopedische zolen

Verschillende soorten klachten en blessures hebben te maken met lichte voet- of beenstand afwijkingen. Hierdoor kan er een overbelasting ontstaan op de spieren en gewrichten. Orthopedische zolen kunnen deze klachten verhelpen en/of voorkomen. Deze zolen worden voor u speciaal op maat gemaakt.

Het zijn echter niet alleen voetklachten die ermee verholpen kunnen worden, ook pijnklachten in enkels, knieën en rug kunnen behandeld worden met zooltjes.

Al onze orthopedische zolen worden geleverd door de firma Schrijver.
Aanvraag procedure:

  • U maakt een afspraak bij ons

  • Tijdens deze afspraak wordt gekeken naar de stand, de bewegingsmogelijkheden en eventuele beperkingen van onder andere: de voet, enkel, onder en bovenbeen, heup en rug. Tevens worden de maten van uw voeten opgenomen en wordt er een voetafdruk gemaakt.

  • Vervolgens kunt u na 1-2 weken de steunzolen komen halen.

  • U krijgt een factuur. Hiermee kunt u, samen met de verwijzing van de arts en afhankelijk van uw verzekering een deel van de kosten terugvorderen bij uw zorgverzekeraar.

Beegden: 0475-769101